Cloud arhiva događanja 2018. - Dječji Vrtić Bambi Vrbovsko | službene web stranice

Idi na sadržaj

Dječji vrtić "Bambi" Vrbovsko

Cloud arhiva novosti 2018.

Izlet
Na našem izletu posjetili smo pećinski park „Grabovča“ pokraj Perušića. susretljivi domaćini poveli su nas u spilju, a potom organizirali likovne radionice koje su razveselile djecu!


KOŠARA PUNA OKUSA I MIRISA
POČETAK JESENI, OBILJE MIRISNIH PLODOVA I ŠARENILO BOJA POTAKLO JE SKUPINU  „MEDVJEDIĆA“ NA NIZ ISTRAŽIVAČKIH AKTIVNOSTI KOJIMA SMO UPOZNALI RAZNOVRSNOST MIRISA I OKUSA POVRĆA I VOĆA KOJE DOZRIJEVA U NAŠEM KRAJU. UJEDNO SMO SE SAMI OKUŠALI I U KISELJENJU REPE, PRIPREMI KOLAČA OD MRKVE, KUHANJU JUHE OD BUNDEVE, SUŠENJU JABUKA…


Mali vrtlari
Eko projekt mali vrtlari skupine Cvijetića, sa odgojiteljicom Jasminkom Mrvoš. Stiglo je proljeće, slikovnica Plesna haljina žutog maslačka otvorila nam je nove istraživalačke aktivnosti. Otišli smo u prirodu promatrali prirodu kako se budi. Priča Janko i čarobni grah pokrenula je nove izazove. Kroz priču Janko i čarobni grah upoznati rast biljke.

„DA LI JE BILJKA ŽIVO BIĆE“ – RASPRAVA SA ARGUMENTIMA.
- TREBA VODU
- TREBA SVJETLOST (SUNCE)
- ZEMLJU

Korake procesa rasta istraživali su sami, - sjemenke graha stavili su u prozirnu vrećicu te promatrali, dolazili do željenih spoznaja. Posadili grah u prozirnu čašicu promatrali korijen, rast stabljike, list, cvijet, plod – GRAĐA BILJKE! Brinuli o biljci- zalijevali i to su nazvali LJUBAV.
 
U našem vrtu postavljeni su sanduci sa zemljom. U suradnji s roditeljima nabavili smo zemlju, gnojivo i sjemenje. Sijali i sadili promatrali kako niče, raste, brinuli o biljkama, okopavali. U sobi dnevnog boravka izrađivali smo plakate, naučili o vrijednosti kukaca u vrtu o pčelama, bumbarima i mravima. Plod našeg rada i ljubavi isplatio se, ubrali smo prve plodove - rotkvicu, salatu, mrkvu i grašak... U izradi je hotel za kukce, i u kompost stavljamo bio razgradivo iz naše kuhinje koje će nam koristiti za gnojenje našeg EKO-vrta. Djeca su učila kako proizvest hranu, i jesti odgovorno. Cilj projekta bio je inspirirati i motivirati djecu, roditelje i obuhvatiti sve komponente ljudske interakcije hranom.


Čudesni svijet magneta
Djeca skupine „Medvjedići“ s odgojiteljicom Nives Valenčić proveli su niz istraživačkih aktivnosti na temu magnetizma i elektriciteta. Opremili smo „kutić magneta“ raznovrsnim magnetima te drugim  materijalima kojima smo ispitivali  koje materijale magnet privlači, a koje ne. Utvrdili smo da magneti djeluju i kroz tekućine, ali njihova jačina ovisi o gustoći tekućine. Magnet i  baterija pokreću bakrenu žicu i ona se vrti oko baterije. Šibicu magnet ne privlači, ali kad izgori tada je magnet privlači i drugo. I statički elektricitet bio je djeci zanimljiv za istraživanja. Pri prolasku naelektrizirane cijevi pokraj balona, balon se udaljava od cijevi. Tanki mlaz vode savija se pri prolasku cijevi pored njega i sl. Cilj ovih aktivnosti bio je potaknuti djecu na razmišljanje, istraživanje i proučavanje magnetizma, shvaćanje njegovih svojstava te korištenje mogućnosti koje nam magnetizam pruža. Djeca su nastavila sama istraživati gradeći neobične građevine, „pecati ribice“ i sl. Neobičnost i zanimljivost magneta i dalje koristimo na mnogo različitih načina u našoj igri.


Zahvala
Od srca zahvaljujemo obitelji Kapš, mami Danieli koji su se uključili u Eko projekt odgojiteljice Jasminke Mrvoš i skupine „Cvjetića“. Izradom vrtova i suradnjom roditelja osmišljeni su sadržaji i aktivnosti vezane uz razvoj ekološke osviještenosti djeteta i aktivnim učenjem.

Zahvala
Nakon posjeta sretnoj kućici čekalo nas je iznenađenje. u svom su nas domu ugostili i počastili roditelji Dore Štefančić – vrtićanke iz područnog odjela Moravice! Zahvaljujemo se na gostoprimstvu i ugodnom druženju !

Posjet knjižnici
Povodom ''Tjedna dobre dječje knjige'' posjetili smo knjižnicu Ivana Gorana Kovačića gdje nam je voditeljica knjižnice gđa Gordana Vučinić pročitala priču ''Moraš donijeti šešir''. slijedila je radionica izrade šešira s kojima smo se vratili u vrtić !

Sretna kućica
4.05. svi „Bambići“ posjetili su „SRETNU KUĆICU“, knjižnicu i čitaonicu u Gornjim Kutima pokraj Brod Moravica.Teta knjižničarka nam je pročitala priču, a mi smo obećali da ćemo našim likovnim radovima koje ćemo naslikati i poslati, još više usrećiti „Sretnu kućicu“!

Dan Planete Zemlje
Za Dan Planete Zemlje organizirali smo posjet Ing. šumarstva Maria Antolića koji nam je svojom pričom o PERI POLETARCU približio temu šume, njezine stanovnike te na što u šumi moramo paziti. Cilj druženja bio je razvijanje svijesti kod djece o brizi za održivi razvoj i zaštiti okoliša! Nakon druženja sa šumarom krenuli smo u čišćenje okoliša vrtića i obližnjeg školskog igrališta.

Dječji vrtić „Bambi“ Vrbovsko

Kralja Tomislava 20,
51326 Vrbovsko
oib 78490805964
mb 1468022
tel +385 (51) 875 014
Povratak na sadržaj